Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Belasting verlaging voor groene tuin daken

'Beloon Nijmegenaren die een groene tuin of dak hebben of willen gaan aanleggen met een lagere rioolheffing'. Dat meld de fractie van GroenLinks in Nijmegen.


'Beloon Nijmegenaren die een groene tuin of dak hebben of willen gaan aanleggen met een lagere rioolheffing'. Dat meld de fractie van GroenLinks in Nijmegen.

Volgens de partij kunnen gemeente en bewoners zo samenwerken aan het voorkomen van waterschade. Klimaatverandering zorgt er namelijk voor dat we steeds vaker met hoosbuien te maken krijgen. Het riool wordt op dat moment volop belast, met als gevolg vaak schade aan huizen en gemeentelijke eigendommen.

Groene buffer daken


Hoe groener de tuinen en daken, hoe meer regenwater de grond inloopt en hoe minder het riool belast wordt. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: ‘Nu betalen woningeigenaren nog een vast bedrag, afhankelijk van hun woningwaarde. GroenLinks wil graag stimuleren dat bewoners hun tuin en dak vergroenen, om regenwater te bergen. Een lagere rioolheffing kan volgens ons een goede bijdrage leveren hieraan.’

Meer groen op platte daken


Veel partijen in de gemeenteraad willen met GroenLinks meedenken over de mogelijkheden hiervoor, aldus de partij op hun website. Net als GroenLinks hadden de andere raadsfracties veel complimenten voor het rioleringsplan van wethouder Tiemens (energie en water) en Helmer (openbare ruimte). De komende jaren gaat Nijmegen energie winnen uit afvalwater en in veel wijken worden projecten uitgevoerd om water meer plaats te geven.

Bron:
GroenLinks Nijmegen

Datum: 05-10-'16

Terug