Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Dakdekkers Vebidak blij met verlenging laag BTW renovatie en onderhoud

De Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland Vebidak is blij met de verlenging van het verlaagd BTW-tarief op renovatie en onderhoud van woningen door particulieren. Het vervangen of onderhouden van platte daken kan nog tot eind 2014 voor het 6%-tarief worden uitgevoerd.

De Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland Vebidak is blij met de verlenging van het verlaagd BTW-tarief op renovatie en onderhoud van woningen door particulieren. Het vervangen of onderhouden van platte daken kan nog tot eind 2014 voor het 6%-tarief worden uitgevoerd.

Het besluit van de regering en enkele oppositiepartijen dat afgelopen zaterdag 12 oktober jl. bekend werd gemaakt, is goed voor woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. In de vorige periode van tijdelijke BTW-verlaging bleek dat veel opdrachtgevers tegen het einde van de belastingmaatregel nog gebruik wilden maken van het voordeel. Het uitstel geeft betrokken partijen meer tijd om het dak te vervangen of energiebesparend te maken door het bijvoorbeeld te isoleren of het dak uit te rusten met zonnepanelen.

Groendak
De verlenging van deze BTW-maatregel maakt het des te aantrekkelijker om (ook) een groendak aan te leggen op de woning. Deze verschijningsvorm van duurzame waterdichte daken vindt steeds meer aftrek. Ook de werkzaamheden van hoveniers vallen onder de tijdelijke verlaging van het BTW-tarief.

Veiligheid
De verlenging van de BTW-maatregel kan daarnaast worden gebruikt voor het aanbrengen van permanente valbeveiliging op woningen, mits deze in bouwkundig opzicht onderdeel uit gaat maken van de woning. Daarmee bespaart de woningbezitter bij toekomstige dakwerkzaamheden op het aanbrengen van tijdelijke valbeveiliging.

Datum: 18-10-'13

Terug