Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Den Bosch heeft nog geld voor groene daken

In het subsidiepotje voor groene daken in Den Bosch zit nog geld genoeg, meld D66 'er René van den Kerkhof in dagblad BD.

In het subsidiepotje voor groene daken in Den Bosch zit nog geld genoeg, meld D66 'er René van den Kerkhof in dagblad BD.  Van 2104 tot en met 2016 is bijna 35.000 euro ‘uitgedeeld’, van de 120.000 euro die in die periode beschikbaar was. En er komt tot 2019 nog jaarlijks 50.000 euro bij.

Groene daken

Volgens Van den Kerkhof mag, kan en moet er meer. ,,De gemeente zelf doet het goed, maar we willen dat inwoners meer geprikkeld worden. En we willen dat ook verenigingen van eigenaren, corporaties en nieuwbouwwoningen in aanmerking komen voor subsidie.’’

Den Bosch heeft de afgelopen jaren zelf voor ongeveer anderhalve hectare aan groene daken op eigen gebouwen aangelegd, zoals enkele scholen, het stadskantoor en Bolwerk Sint-Jan. Voor de subsidie komen nu alleen particulieren in aanmerking en moeten de woningen (daken) minimaal vijf jaar oud zijn.

De afgelopen drie jaar kwam er in de gemeente ruim 1900 vierkante meter aan groene daken bij. Door vijf projecten in 2014 tot 21 vorig jaar. Door de gemeente gesubsidieerde projecten, die bestaan uit een bijdrage van 25 euro per vierkante meter. Afgelopen jaar ging Amsterdam hen al voor met subsidie voor groendaken.Datum: 19-03-'17

Terug