Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Een goed scorend energielabel waardevol

Woningen met energielabel A of B staan gemiddeld een maand korter in de verkoop dan andere woningen, zo blijkt uit onderzoek van Tilburg University.

Woningen met energielabel A of B staan gemiddeld een maand korter in de verkoop dan andere woningen, zo blijkt uit onderzoek van Tilburg University meld NU op hun website. Daarnaast leveren ze gemiddeld 6.000 euro meer op bij een transactie..

Onderzoekers bestudeerden ruim 62.000 woningen, die in de eerste helft van 2017 werden verkocht. Zo’n 32 procent hiervan beschikte over een A- of B-label. 15 Procent van de verkochte woningen had een F- of G-label.

"Nieuwbouwwoningen worden voornamelijk met een goed energielabel gebouwd, maar de bestaande woningvoorraad wordt nog weinig verduurzaamd", zegt Dirk Brounen, Professor of Real Estate en hoofd van het onderzoek. "De kosten van het verduurzamen wegen zwaar."


Beter energielabel verlagen de woonlasten

"Veel mensen kunnen de besparingen op lange termijn moeilijk inschatten. Het ontbreekt hen aan vertrouwen dat de investering in verduurzaming van een huis zich ook daadwerkelijk terugverdient. De stap van een label D of E naar A of B voor veel mensen te groot."

"Het energielabel is een belangrijke indicatie van de energiezuinigheid van je woning", legt Marlon Mintjes van MilieuCentraal uit. "Het scheelt in vaste lasten. Nu de huizenprijzen steeds hoger worden, kijken mensen naar andere manieren om hun woonlasten zo laag mogelijk te houden. Het energielabel helpt daarbij."


Datum: 26-11-'17

Terug