Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Gemeente Eemnes verstrekt o.a. gratis sedum cassettes voor daken

Door het veranderende klimaat moet Nederland de komende decennia rekening houden met een toename van extreme regenbuien in de zomer. Bovendien zorgt woningbouw en aanleg van wegen ervoor dat veel neerslag niet in de grond wegzakt, maar direct via het riool wordt afgevoerd. Op 14 mei kunnen de beschikbare sedumcassettes en regentonnen gratis worden afgehaald.


Door het veranderende klimaat moet Nederland de komende decennia rekening houden met een toename van extreme regenbuien in de zomer. Bovendien zorgt woningbouw en aanleg van wegen ervoor dat veel neerslag niet in de grond wegzakt, maar direct via het riool wordt afgevoerd. Op 14 mei kunnen de beschikbare sedumcassettes en regentonnen gratis worden afgehaald bij de gemeente Eemnes. 

 
Om wateroverlast en verspilling zo veel mogelijk te voorkomen, wil de gemeente inwoners en bedrijven stimuleren om neerslag langer vast te houden. Dat kan door bijvoorbeeld sedumcasettes (groendak) aan te brengen en een regenton in de tuin te installeren.
 
Groene daken
Daken bedekt met sedumcasettes houden het water bij hevige regenval langer vast en trekken planten en vogels aan. Het levert een energiebesparing op, doordat groene daken de warmte in de winter vasthouden en verkoeling geven in de zomer. Ook hebben ze een positief effect op de luchtkwaliteit.
 
Samen besparen met de regenton
Regenwater dat van daken via de regenpijp wordt afgevoerd kan uitstekend worden gebruikt om planten te besproeien, ramen of de auto te wassen. Dit is een zuinige en duurzame besparing op schoon drinkwater. Bovendien ontlasten we het rioolstelsel en besparen we op kosten en energie om het water te zuiveren.
 
Subsidie groendaken
Samen met haar inwoners wil de gemeente Eemnes verspilling nog beter tegengaan. Daarom verleent de gemeente een eenmalige subsidie in de vorm van gratis sedumcassettes en regentonnen. Subsidieaanvragen worden gehonoreerd op volgorde van binnenkomst.
 
Aanvrager
Per aanvrager wordt minimaal 6m² en maximaal 100m² groendak en/of 1 regenton gesubsidieerd (zolang de voorraad strekt). Het enige dat u hoeft te doen is vooraf via het subsidieformulier het aantal vierkante meters dak door te geven dat u van sedum wilt voorzien. Het formulier levert u in tijdens de Groen- en watermarkt op 14 mei a.s.Datum: 18-05-'16

Terug