Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Geringe kosten om energielabel woning aan te passen

Het aanpassen van je energielabel kost geen tientjes, zoals aanvankelijk werd aangenomen, maar enkele euro's. meld de Telegraaf.

Het aanpassen van je energielabel kost geen tientjes, zoals aanvankelijk werd aangenomen, maar enkele euro's. meld de Telegraaf. Dat valt op te maken uit een brief van minister Stef Blok voor Wonen. Hij heeft geconstateerd dat de energiedeskundigen die eraan te pas moeten komen, lagere bedragen vragen dan verwacht. Menig huizenbezitter was gepikeerd toen hij of zij onlangs van de overheid een energielabel kreeg toebedeeld. Dat was lang niet altijd op alle aanpassingen van het huis gebaseerd, maar op gegevens die al langer bekend waren. Daardoor viel het nogal eens slecht uit, terwijl het huis in kwestie misschien wel een beter label verdiende. Dat kon je aanpassen, maar dat zou dus tientjes kosten. Maar er zijn deskundigen die het zelfs voor 3 euro doen.

Aanpassen hoeft trouwens niet. Je moet alleen een label hebben als je je huis wilt verkopen. Dan kan het noodzakelijk zijn voor de verkoper.  Datum: 04-02-'15

Terug