Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Isoleren van platte daken zorgt voor beter energielabel

De olieprijs is de afgelopen periode aanzienlijk gedaald. Dat haalt wind uit de zeilen voor energiebesparende maatregelen, maar op de langere termijn is de tendens van de energieprijzen altijd stijgend.

De olieprijs is de afgelopen periode aanzienlijk gedaald. Dat haalt wind uit de zeilen voor energiebesparende maatregelen, maar op de langere termijn is de tendens van de energieprijzen altijd stijgend. Dus wanneer er een ‘natuurlijk’ moment is voor dakrenovatie, overlagen met bitumineuze dakbedekking of anderszins, is extra isolatie aanbrengen zeker raadzaam.Immers: daken die toe zijn aan deze renovatie zijn veelal meer dan 15 jaar oud. Als men zich dan realiseert dat de Rc voor een dak per 1-1-2015 voor nieuwbouw 6,0 m2 K/W is, weet men gewoon dat men niet voldoet aan het nieuwe Bouwbesluit. En wie wil er nu te veel en onnodig stoken met een energetisch slecht dak? Met een beter label neemt de uitstraling en de verhuurbaarheid toe, een belangrijk argument dezer dagen.

Daar komt bij dat energiebesparende maatregelen met een kortere terugverdientijd dan vijf jaar voor beursgenoteerde organisaties verplicht zijn. Kortom: extra isoleren, een korte terugverdientijd, een positieve bijdrage aan het milieu, verhoging van comfort en een lagere energierekening. 

Datum: 06-02-'15

Terug