Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Klimaatverandering in de Randstad door hittegolven

De klimaatverandering gaat in een rap tempo door. Het Europees Milieuagentschap (EMA) waarschuwt in een nieuw klimaatrapport dat dat gevolgen heeft

De klimaatverandering gaat in een rap tempo door. Het Europees Milieuagentschap (EMA) waarschuwt in een nieuw klimaatrapport dat dat gevolgen heeft voor ecosystemen, de economie en de volksgezondheid. Dat vraagt om beleidsaanpassingen, meld EMA.

Volgens EMA zijn de gevolgen het ernstigst in landen aan de Middellandse Zee. Daar is nu al sprake van meer hittegolven, minder neerslag, intensere perioden van droogte en tegenvallende oogsten.

Een andere 'hotspot', zoals EMA dat noemt, is West-Europa. Als gevolg van de stijgende zeespiegel neemt de kans toe op stormen, zware neerslag en overstromingen.

Randstad veel overlast

Rotterdam, Amsterdam en Den Haag worden specifiek genoemd als steden die last gaan krijgen van erg warme nachten. In de Randstad hebben steden op dit moment nagenoeg geen onaangenaam hete nachten. Maar verwacht wordt dat er daar in 2050 ruim dertig onaangenaam warme nachten per jaar zullen voorkomen.

In het rapport staat dat veel gebouwen in deze steden niet gebouwd zijn om dergelijk warmte buiten te houden.

Bron: Nos/em>Datum: 26-01-'17

Terug