Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Moestuin daken

De moestuin is in opkomst. Steeds meer mensen besluiten om zelf groenten, kruiden en fruit te kweken. Aardbeien uit eigen tuin smaken echt beter en dagelijks verse kruiden uit eigen tuin bij uw eten is ook erg lekker. Alleen de geur al van verse basilicum…Een eigen moestuin, hoe klein en bescheiden ook, zorgt voor een intense betrokkenheid bij het buitenleven. U eet verser dan vers, maar het biedt ook kleur en geur voor u en uw omgeving. Ook in de drukke stad behoort een eigen moestuin tot de mogelijkheden, namelijk op het dak.


Daktuin maken op het platte dak

Daken kunnen in steden een bijdrage leveren aan de voedselproductie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor u portemonnee. Een verkleining van de afstand tussen oogst en consumptie betekent minder transportkosten en een hoger rendement doordat het fruit van hogere kwaliteit is.

In de wereld zijn al vele voorbeelden te vinden van kleine moestuinen tot hele groene tuindaken op het platte dak.De groente daktuinen zijn al te maken vanaf 1m2 tot bijvoorbeeld 2500m2. Elk dak heeft daarin zijn eigen eisen en wensen. Je kan in staande bakken verbouwen of je kan een eetbaar landschap met hoogteverschillen aanleggen of een klassieke moestuinstructuur.