Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Regenval en achterstallig onderhoud eisen tol op platte daken

De overvloedige regenval van deze zomer zorgt voor veel werk bij dakbedekkingsbedrijven. De lid-bedrijven van de Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland Vebidak kunnen daarover meepraten.

De overvloedige regenval van deze zomer zorgt voor veel werk bij dakbedekkingsbedrijven. De lid-bedrijven van de Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland Vebidak kunnen daarover meepraten.

Achterstallig onderhoud aan daken en goten en onverantwoord uitstel van het vervangen van dakbedekking zijn de belangrijkste oorzaken. Dit zorgt voor lekkages en leidt soms zelfs tot het instorten van daken. Als het regenwater niet kan weglopen, ontstaat op het dak namelijk een laag water waarvan het gewicht vaak wordt onderschat. Veel dakbedekkingsbedrijven zullen in de komende tijd een topdrukte beleven met het herstellen van lekkende daken.


Periodiek dak onderhoud belangrijk

VEBIDAK benadrukt het belang van periodiek onderhoud, inspectie en tijdige vervanging van dakbedekking. ‘Tijdens enorme regenbuien zoals deze zomer spoelt er meer vuil weg dan gebruikelijk. Dit kan zorgen voor een verstopte afvoer en ophoping van water op het dak. Dit kan bij achterstallig onderhoud voor onverwachte problemen zorgen’, stelt adjunct-directeur/ hoofd Technische Zaken André van den Engel. ‘Door uitstel nemen de onderhoudskosten progressief toe.’


Verlenging laag BTW-tarief

Door de verlenging van het verlaagde BTW-tarief op arbeidskosten bij renovatie en onderhoud aan woningen, kiezen veel gebouweigenaren er voor om het achterstallig onderhoud op hun dak nu aan te pakken. Gisteravond werd bekend dat het kabinet dit verlaagde BTW-tarief van 6% verlengt tot 1 juli 2015. Vebidak adviseert dan ook om de dakbedekking tijdig te laten inspecteren en te onderhouden om het lage BTW-tarief niet mis te lopen. 
Bron: Vebidak


Datum: 12-09-'14

Terug