Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Rotterdam opent platte daken voor liefhebbers

Publiek van de stad Rotterdam krijgen de komende dagen de kans de stad van bovenaf te bewonderen. Tientallen gebouwen in de Maasstad stellen namelijk hun daken open voor het publiek.

groendakVerschillende bekende gebouwen, zoals het Groot Handelsgebouw, het Witte Huis, de Delftse Poort en de Laurenskerk doen mee aan het Rotterdamse evenement, dat dit jaar voor het eerst wordt gehouden en duurt van donderdag tot en met zondag. Ook enkele particulieren stellen hun dakterras open voor het publiek.
 
Wat betreft platte daken is Rotterdam een unieke stad in Nederland. Dat komt door de wederopbouw van de stad in de jaren vijftig. Het resultaat daarvan is in totaal 14,5 vierkante kilometer aan platte daken. Dat is 76 procent van het totale dakoppervlak in Rotterdam.
 
Op het dak van een parkeergarage aan de Westblaak vindt een bijeenkomst plaats van onder meer ontwerpers, dakbeheerders en stadsontwikkelaars over de mogelijkheden die platte daken bieden, zoals het opvangen en opslaan van regenwater. Op andere groene daken is live muziek en theater.
Door: Telegraaf


Datum: 09-06-'15

Terug