Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Schaf salderingsregeling zonnepanelen niet af

Ongeveer twintig maatschappelijke organisaties hebben minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat dinsdag gevraagd de salderingsregeling niet al in 2020 af te schaffen, maar

Ongeveer twintig maatschappelijke organisaties hebben minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat dinsdag gevraagd de salderingsregeling niet al in 2020 af te schaffen, maar in ieder geval tot 2023 te laten bestaan. De zogenoemde salderingsregeling zorgt ervoor dat mensen met zonnepanelen hetzelfde tarief krijgen voor de elektriciteit die ze leveren, als dat ze betalen voor de stroom die ze afnemen.
 
Er heerst al lange tijd onzekerheid over de regeling. In juli beloofde toenmalig verantwoordelijk minister Henk Kamp echer de regeling toch tot 2023 te laten bestaan en daarna af te bouwen. Het huidige kabinet lijkt daar weer aan te willen morrelen en toch in 2020 te willen stoppen. Maar daarmee komt, zo stellen de organisaties in een brief, de groei van zonne-energie en daarmee de energietransitie in gevaar.
 
Alleen al de suggestie dat de regeling wordt afgeschaft zorgt voor stagnatie in de verkoop van zonnepanelen, stellen de organisaties. En dat wordt gevoeld bij installatiebedrijven die zonnepanelen bij particulieren plaatsen.
 
 


Datum: 13-12-'17

Terug