Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Steden met groen zijn koeler

Onderzoek van de Amerikaanse ruimte organisatie NASA toont aan dat steden met veel groen gemiddeld 1,6 graad koeler zijn dan steden met weinig groen.

groene dakenOnderzoek van de Amerikaanse ruimte organisatie NASA toont aan dat steden met veel groen gemiddeld 1,6 graad koeler zijn dan steden met weinig groen. 
 
Volgens de onderzoekers zijn steden met 65 procent ondoordringbare oppervlakken, zoals beton en stenen, 1,6 graad warmer dan gemiddeld. Wanneer de stad voor 35 procent bestaat uit ondoordringbare oppervlakken en voor 65 procent uit vegetatie, is de stad gemiddeld 1,3 graden celsius warmer dan het gebied om de stad heen.
 
Groene steden maken verschil 
Het verschil van 0,3 graden lijkt misschien klein, maar kan een grote impact hebben op het gebruik van airconditioning. Eén graad verschil kan leiden tot 20 procent meer gebruik van de airconditioning. Wereldwijd zijn het met name airconditioningssystemen die verantwoordelijk zijn voor het merendeel van het energieverbruik in een pand. De NASA komt tot haar conclusie aan de hand van satellietbeelden en data over temperatuur.


Datum: 16-09-'15

Terug