Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Veel stormschades door crisis en achterstallig onderhoud daken

Na drie dagen storm, regen en zware windstoten is het dezer dagen topdrukte voor veel dakbedekkingsbedrijven.

Na drie dagen storm, regen en zware windstoten is het dezer dagen topdrukte voor veel dakbedekkingsbedrijven. Met name in het Westen en het Noorden van het land worden veel schades aan daken en zelfs compleet weggewaaide daken gemeld. Diverse leden van de Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland Vebidak lieten weten al hun dakdekkers in te moeten zetten voor spoedreparaties.

Crisis eist tol op daken
Hoewel de grote herfststorm van 2013 al zorgde voor veel schade aan slechte daken en daken met achterstallig onderhoud, zijn er nu ook weer heel wat problemen. Door de economische crisis van de afgelopen jaren lijkt het onderhoud aan daken er veelal bij in geschoten. Daardoor worden gebreken niet op tijd gesignaleerd en dus niet gerepareerd. Niet alleen dakbedekking, maar ook complete ondergronden en dakconstructies zijn los- of weggewaaid. Naast achterstallig onderhoud worden slecht bevestigde daken en dakconstructies veelal als oorzaak genoemd. Hier wreekt zich de keus voor een beunhaas. “Vaak hebben deze daken al te lijden gehad van eerdere stormen. De zware windstoten van de afgelopen dagen zorgen dan voor het laatste zetje”, aldus een van de bouwtechnische adviseurs van Vebidak.

Verlenging laag-BTW-tarief
Door de verlenging van het verlaagde BTW-tarief op arbeidskosten bij renovatie en onderhoud aan woningen, kiezen veel gebouweigenaren er voor om het achterstallig onderhoud op hun dak nú aan te pakken. Het kabinet heeft dit verlaagde BTW-tarief van 6% verlengd tot 1 juli 2015. Vebidak adviseert dan ook om het dak tijdig te laten inspecteren en te onderhouden of te vervangen om het lage BTW-tarief niet mis te lopen.Datum: 12-01-'15

Terug