Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Zonne energie

Iedereen geniet als de zon schijnt. Het is lekker warm en iedereen is ook vrolijker. Ook voor uw energiekosten, is de zon een belangrijke factor en bovendien gratis. Door op uw dak zonnepanelen te plaatsen, kunt u stroom opwekken. De investering in het plaatsen van zonnepanelen en/of zonnecollectoren betaalt zich op termijn terug. Bovendien is het in sommige gevallen mogelijk subsidie aan te vragen bij uw gemeente.

PV panelen

Zonnepanelen (PV-panelen) zetten het zonlicht om in elektriciteit (zonnestroom). Het is een gemakkelijk toepasbare en milieuvriendelijke techniek om elektriciteit op te wekken. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd. Ook zijn er steeds meer producten op de markt waarbij zonnecellen geïntegreerd worden in bouwmaterialen, zoals witte dakbedekking of gevelpanelen.

Investeringen in zonne-energie

Belastingmaatregelen maken schone energie voor consumenten goedkoper. Bijvoorbeeld voor mensen die samen met anderen duurzaam elektriciteit opwekken. Voor deze consumenten daalt de energiebelasting in 2014. Bewoners kunnen bijvoorbeeld samen investeren in een grote zonnepaneleninstallatie in de buurt. Bijvoorbeeld op het dak van een school of een loods. Op die manier kunnen ook mensen in een appartement bijdragen aan een beter milieu.


Vergunning voor zonne panelen

In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.