Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Zonnepanelen verplicht bij nieuwbouw in Amsterdam

Het installeren van zonnepanelen moet een verplichting worden voor alle nieuwbouwprojecten in de stad, dat wil de gemeenteraadsfractie van GroenLinks.


Het installeren van zonnepanelen moet een verplichting worden voor alle nieuwbouwprojecten in de stad, dat wil de gemeenteraadsfractie van GroenLinks.
De gemeente stelt al wel duurzaamheidseisen aan nieuwbouwprojecten, maar van een verplichting van de aanleg van zonnepanelen is volgens de partij op dit moment geen sprake. Volgens GroenLinks draagt de grootschalige aanleg van zonnepanelen bij aan snelle duurzaamheidswinst die het college tot doel heeft gesteld.
'We moeten alles doen wat we kunnen om de bebouwing in de stad te verduurzamen.

Wethouder Choho stelt dat het Raadsbesluit uit 2008 om in 2015 alleen nog maar klimaat neutraal te bouwen nog tot beperkt resultaat heeft geleid, namelijk één procent van de nieuwbouw. We moeten nu dus alle zeilen bijzetten om nieuwbouw in Amsterdam te verduurzamen', zegt fractievoorzitter Rutger Groot Wassink. Volgens hem moet de stad een voorbeeld nemen aan Utrecht, waar de aanleg van zonnepanelen een voorwaarde is bij nieuwbouw.
 

Zonnepanelen op alle daken 

Het huidige college heeft flinke ambities om nieuwe woningen in de stad te bouwen zegt Groot Wassink. Volgens de partij zou de aanleg van één hectare aan panelen genoeg energie opleveren voor ongeveer 700 huishoudens. GroenLinks gaat haar energieplannen bespreken in de gemeenteraad. 
 


Datum: 08-08-'17

Terug