Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Warme daken

Duurzaam is ‘hot’. En er is niet veel nodig om al duurzaam bezig te zijn. Zo zorgt een goede isolatie van uw dak ook al voor energiebesparing. Een investering in goede isolatie, verdient zich altijd terug. Uw energierekening gaat namelijk omlaag. Niet alleen in de winter omdat u minder hoeft te stoken, maar ook in de zomer omdat uw woning of pand koeler blijft. 

Dakisolatie

Bij warme daken is er dus sprake van goede dakisolatie. Deze vorm van dakisolatie wordt veelal toegepast bij platte daken, zowel bij nieuwbouw als dakrenovatie.
De isolatie wordt aan de bovenkant, buitenkant aangebracht, op de dragende constructie. In de zomer, bij  warm weer, wordt de warmte opgeslagen en hierdoor blijft het binnen koeler. In de winter zorgt de isolatie voor een buffer tegen de kou.

Een warm dak is een veilig dak

Een warm dak is zeer veilig en effectief. Het dak wordt door de isolatie beschermd en temperatuursverschillen hebben minder invloed op het dak. Temperatuursverschillen zorgen voor krimping en uitzetting, hetgeen schadelijk kan zijn voor het dak.
Bij een correcte plaatsing van de warme dak isolatie zal er minder water op het dak blijven staan. Minder water is minder algenvorming. 
Bij het aanbrengen van de isolatie voor een warm dak dient u rekening te houden met een goede aansluiting (luchtdicht!) boven de laag van isolatie. Als er condensatie plaatsvindt wordt er minder goed geisoleerd.

Een plat dak isoleren

Door een platdak te voorzien van de juiste dakisolatie wordt deze beschermd en hebben temperatuursverschillen veel minder invloed op het dak en uw portemonnee. Meer weten over het isoleren van platte daken bekijk dan de website.