Voorpagina Warme daken Witte dakbedekking Zonne energie Groene daken Moestuin daken Herbruikbare daken Contact
Witte dakbedekking

Iedereen kent ze wel, de platte zwarte daken waar bitumen op ligt. Bij mooi weer is werken of wonen onder zo’n plat dak geen pretje. Niet voor niets zie je in het straatbeeld steeds meer witte daken. Grote voordeel van een wit dak is dat het de zon reflecteert in plaats van dat de warmte wordt geabsorbeerd. Het resultaat is een aanzienlijk koeler binnenklimaat.

Door witte dakbedekking zal de dakconstructie in de zomermaanden minder opwarmen door de reflectie van zonlicht, waardoor de onderliggende ruimte aanmerkelijk koeler zal blijven en een aanzienlijke besparing op de koelkosten mogelijk is.

Niet alleen is het veel prettiger, u bespaart daardoor ook nog eens tot 20% op de kosten voor koeling. Uit onderzoek blijkt dat er drie keer zoveel energie nodig is om één graad te koelen, dan om één graad te verwarmen. Doe er uw voordeel mee!

 bron: Kewodak Youtube

50 % verhoging van uw EIA met witte dakbedekking

Het extra isoleren van bestaande daken in combinatie met een witte dakbedekking kan sinds 2013 via de EIA (EnergieInvesteringsAftrek) een dubbel voordeel opleveren:

Bestemd voor: de verbetering van de isolatie van bestaande daken van bedrijfsgebouwen, anders dan koel- of vriesruimten en;bestaande uit: warmteweerstand van de lagen R = Σ(Rm) = (d/λ) toeneemt met ten minste 1,50 m2 K/W t.o.v. de oude situatie. Het maximumbedrag dat voor Energie-investeringsaftrek in aanmerking komt, is € 30 /m2 te isoleren oppervlak.

Mocht u meer informatie wensen neem kijk dan op witte dakbedekking en voor de traditionele "donkere" bitumen dakbedekkingen is er ook meer informatie beschikbaar.